eXTReMe Tracker
Prezentare
Programul iconografic
Iconostasul
Galerie foto - pictura murală
English - Summary
Langue française - Résumé

Cuvânt de întâmpinare

Parohia constituie în primul rând o unitate spirituală, o familie de credincioși și a carei membri sunt uniți prin identitatea credinței și a activității religioase, fiind grupați în jurul unui altar sau a unei biserici și al aceluiași slujitor „Parohul” ca împuternicit al Episcopului, este conducătorul sufletesc al credincioșilor din parohie (art. 47 din Statutul pentru organizare și functionare a B.O.R.).

Prin botez, mirungere și Sfânta Împărtășanie, orice om devine mai întâi creștin și membru al unei parohii. Parohia articulează creștinul în trupul lui Hristos, care este întreaga Biserică, prin dezvoltarea conștiinței de enoriași, în fiecare credincios. Duhul lui Hristos, care circulă în toți cei care s-au îmbrăcat în El, prin botez, creează o comuniune, o unitate, o legătură spirituală între toți membri aceleași parohii.

Unitatea de corp a credincioșilor între ei și a tuturor întrolaltă cu Hristos, este creată și susținută în parohie, prin unitate a duhului, a învățăturii de credință, a harului și a sfintelor slujbe din care se adapă viața spirituală a tuturor membrilor ei.

Bun venit pe site-ul parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” Arad - Micalaca Nouă! Domnul și Maica Domnului să vă umple inimile de bucurii duhovnicești, odata cu parcurgerea paginilor acestui site.

(2005) Pr. Ic. Stavr. Nicolae Marcu - paroh


2005 - webdesign: Petru Jigorea și Răzvan Jigorea
foto: Iudith și Gavril Bodo