Forum Ortodox - RegulamentAcest forum se adreseaza crestinilor ortodocsi. Este un forum de discutii pe teme ortodoxe care promoveaza dezbaterea de idei si nu atacul la persoane sau la adevarurile de credinta ortodoxa. Nu este un forum oficial al Bisericii Ortodoxe Romane, insa este un forum Ón Biserica si a fost lansat pe Internet cu binecuvantare de la duhovnic.

Reguli morale

Mesajele nu pot avea continut imoral, ilegal, xenofob, rasist, defaimator, obscen, instigator, amenintator, sfidator sau jignitor. Toate mesajele postate reprezinta opinii personale ale autorilor, pentru care sunt direct raspunzatori. Abuzurile de orice fel vor duce la stergerea mesajului respectiv si la restrictionarea accesului. Indepartarea de la tematica forumului (Ortodoxie) duce deasemenea la stergerea mesajului.

Reguli tehnice

Pentru a putea scrie mesaje trebuie sa va inregistrati. Va rugam sa completati datele minimale cerute de formular, adica: Locatia, Ocupatia, Interese. Subiectele precum si raspunsurile la subiectele propuse, se posteaza automat. Daca mesajul este prea lung sau se abate de la subiect, poate fi scurtat, modificat (fara a-i schimba intelesul) sau sters.

Inainte de a deschide un nou subiect, va rugam sa consultati listele de subiecte pentru a vedea daca nu s-a mai discutat pe tema respectiva. Nu postati un nou mesaj inainte de a citi tot ce scrie la acel topic, pe toate paginile lui, pentru a evita repetarile inutile. Nu "Citati" mesajul imediat de deasupra, ar fi o repetare inutila pentru care vom pierde timp stergandu-l. In astfel de cazuri utilizati butonul "Raspunde" in loc de "Citeaza". Puteti lua eventual in citate pasaje scurte la care doriti sa raspundeti punctual.

Cand faceti apel la un material existent pe un alt site, este suficient sa copy/paste link-ul corespunzator, insotit de un scurt comentariu, fara a copia tot articolul - uneori extins pe pagini intregi. Un mesaj odata postat, nu mai poate fi editat ulterior sau sters de catre user, pentru a nu afecta coerenta discutiei. Din acest motiv va rugam sa folositi butonul "Previzualizare" si abia cand totul vi se pare corect sa utilizati butonul "Trimite".

Ne rezervam dreptul de a muta subiectele daca acestea nu se incadreaza la subforumul la care au fost postate, daca turnura discutiei e de asa natura incat cere mutarea sau daca adaugam subforumuri noi, subiectul respectiv incadrandu-se astfel mai bine in noul subforum.

Reguli de redactare

Regulile de redactare sunt regulile de scriere in limba romana, dupa normele gramaticii limbii romane. Scrieti corect gramatical, utilizati majuscule la inceput de propozitie/fraza sau pentru numele proprii. Utilizarea diacriticelor este optionala. Cei care nu le pot vizualiza corect, vor trebui sa-si instaleze suportul pentru caractere romanesti si sa-si configureze corespunzator browserul. Daca nu folositi diacritice nu folositi variante fonetice de tipul "sh", "tz" etc.

Tehnoredactarea are cateva reguli simple, pe care pretindem ca orice utilizator de computer este obligat sa le cunoasca si sa le respecte. Cu totii am observat ca un text se desfasoara intr-o fereastra de afisare, in functie de largimea ferestrei. Nu de putine ori vedem ca randurile incep cu virgula, punct, paranteza inchisa, ghilimele inchise sau alte semne de punctuatie. Ciudat, nu? Asta pentru ca un computer vede un "cuvant" ca pe un sir de caractere afisabile, cuprins intre doua spatii. Acesta este motivul pentru care semnele trebuie lipite de cuvintele carora le apartin.

Asadar - punctul, virgula, etc. se lipesc de cuvantul care le preceda, dupa care obligatoriu se pune un spatiu (si nu invers) sau alt separator netiparibil (tab, enter). Parantezele si ghilimelele se lipesc de primul si respectiv de ultimul cuvant aflat/aflate intre ele. In felul acesta, semnul apartine cuvantului, mutandu-se odata cu el pe un rand nou, daca e cazul.

Nu scrieti numai cu MAJUSCULE, nici macar subiectul. E ca si cand ati striga tot timpul.

Reguli finale

Ca utilizatori va aflati in spatiul nostru privat - ca oaspeti bine veniti - atata vreme cat regulile noastre nu va sunt ostile si le veti putea respecta cu usurinta. Odata ce ati postat un mesaj, se considera ca ati acceptat termenii si conditiile acestui Regulament. Daca regulile noastre nu va sunt convenabile, nu dati vina pe noi, este optiunea Dumneavoastra de a nu mai posta mesaje neconforme cu acest regulament. In caz contrar, este optiunea noastra de a va interzice accesul.

Ne rezervam dreptul de a modifica regulamentul, daca va fi necesar.

< Pagina principala Forum Ortodox