Prezentare
Istoric
Degradarea
Fotografii
Contact / Donatii

Maica Anghelina

Greu de crezut ca aceasta mareata manastire este vietuita si ingrijita de o singura monahie - maica Anghelina. O persoana marunta si plina de viata, cu ochi albastri luminosi si clari, plina de bunavointa si caldura sufleteasca. Vorbeste frumos si bland intr-o romaneasca aleasa, isi face timp pentru pelerinii care mai poposesc pe aceste meleaguri si parca n-ar mai dori sa se desparta de ei.

Nu se plange, este bucuroasa ca Donmul si Maica Domnului au invrednicit-o la o asa nevointa, insa o mare tristete o cuprinde cand spune ca nu se gaseste nici o sarboaica sa vina spre viata monahala in aceasta adevarata lavra din pusta Banatului de nord - lunca Muresului. La intrebarea de ce nu sunt acceptate si romancele, spune ca le-ar primi cu toata dragostea daca ar fi dispuse sa invete sarbeste, la inceput macar cat sa poata da raspunsurile la sfintele slujbe.

Poate s-ar gasi doua, trei ucrainence de prin Maramures, din Bucovina sau de prin satele ucrainene din Banat care sa-si inchine viata lui Hristos imbracand haina monahala aici, spune maica Anghelina, ca macar acestea stiu o limba slava si sunt familiarizate cu alfabetul chirilic.

Cand ajungeti prin Arad, sau poate sunteti chiar aradeni, faceti-va timp cateva ore pentru un pelerinaj la aceasta minunata manastire in incinta careia va veti simti in plin Ev Mediu si unde cu siguranta va veti mai intoarce. Maica Anghelina va ofera toata dragostea ei, iar daca sufletul vi se deschide spre acest loc sfintit si sfant, Dumnezeu va va rasplati din belsug.


29.10.2014 - Maica Anghelina a trecut la cele vesnice.
Dumnezeu s-o ierte si s-o odihneasca in veci!


principala | sus

eXTReMe Tracker