Prezentare
Istoric
Singura maicuta
Fotografii
Contact / Donatii

Degradarea

Scurgerea timpului a lasat urme adanci pe impunatoarea constructie a Sfintei Manastiri. Reparatiile si restaurarile repetate o mentin totusi intr-o situatie acceptabila ca infatisarte exterioara, dar podul si acoperisul au lemnaria intr-o avansata stare de putrezire din cauza perioadelor indelungate cand tigla era deteriorata, iar ploaia patrundea inauntru.

Nici tencuiala nu sta prea bine. Portiuni mari de pereti au tencuiala si zugraveala scorojite, iar incaperile de la parter sunt pline de igrasie. Tamplaria, feroneria, mobilierul (care mai exista) - toate sunt imbatranite si cu defecte. O rebilitare a intregii cladiri ar fi cea mai normala solutie.

Pictura murala din interiorul bisericii, de o rara frumusete, este pe punctul de a nu mai putea fi restaurata. Capela cimitirului este complet in ruina, doar niste ziduri in picioare, printre care creste vegetatia si pe unde pasc animalele.

Iconostasul se cere refacut fiindca arata dezolant. Poate ca piesele demontate din iconostas si aflate in custodia Vicariatului Timisoara vor ramane spre mai buna pastrare acolo, dar ceva urgent trebuie facut. Nadajduim in marinimia poporului ortodox dreptcredincios, care de-a lungul veacurilor si-a aparat si intretinut lacasurile de cult si odoarele sfinte.

Domnul si Maica Domnului sa-i rasplateasca cu sanatate si belsug pe cei care din osteneala lor se vor fi indurat si vor fi donat, spre folosul acestei Sfinte Manastiri, putinul ce le prisoseste.

Doamne ajuta!

principala | sus

eXTReMe Tracker